Malzemeler
- 400 gram kırmızı mercimek
- 2 adet soğan
- Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
- 4 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tane kimyon
- 1 adet kıyılmış sivri biber
- 1 çay kaşığı garam masala
Dal Marka Massor (Baharatlı Mercimek) Yapılışı
MERCİMEĞİ bir tencereye alıp üzerine 1 adet kıyılmış soğan, zerdeçal, 3 diş kıyılmış sarmısak, tuz ve su ilave edin. Mercimek yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. Sıvıyağı tavaya alıp, fazla kızdırmadan hafif ısıtın. İçine 1 adet kıyılmış soğan, 1 diş kıyılmış sarmısak, kimyon, sivri biber ve garam masalayı ilave edip kavurun. Bu karışımı mercimeğin üzerine ekleyip, servis yapın.
Etiketler
Sebze Yemekleri