Dal Marka Massor (Baharatlı Mercimek)


Malzemeler

  • 400 gram kırmızı mercimek
  • 2 adet soğan
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
  • 4 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 adet kıyılmış sivri biber
  • 1 çay kaşığı garam masala

Dal Marka Massor (Baharatlı Mercimek) Yapılışı

MERCİMEĞİ bir tencereye alıp üzerine 1 adet kıyılmış soğan, zerdeçal, 3 diş kıyılmış sarmısak, tuz ve su ilave edin. Mercimek yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. Sıvıyağı tavaya alıp, fazla kızdırmadan hafif ısıtın. İçine 1 adet kıyılmış soğan, 1 diş kıyılmış sarmısak, kimyon, sivri biber ve garam masalayı ilave edip kavurun. Bu karışımı mercimeğin üzerine ekleyip, servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe