Cevizli Bulgur Pilavı


Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 adet ince doğranmış yeşil biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın, tuz

Cevizli Bulgur Pilavı Yapılışı

SIVIYAĞI bir tencerede kızdırıp rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca bulguru ilave edin. Üzerine kuş üzümü ve yeşil biberi de ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bulgur suyunu çekinceye kadar tereyağı, ceviz ve tarçını ekleyin. Tamamen suyunu çekince ocağı kapatın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe