Balkabağı Pastası


Malzemeler

3 kg balkabağı
1 kg tozşeker
İçi için: Yarım çay bardağı süt
2 rulo kaymak
Süslemek için:
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı tuzsuz badem

Balkabağı Pastası Yapılışı

AYIKLANMIŞ kabağı ve tozşekeri bir tencereye alın. Ağzı açık olarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabağı ezerek püre haline getirin. Geniş çukur bir cam kabın içine, her tarafını kaplayacak şekilde streç film serin. Soğuyan kabağın yarısını kaba döküp elinizle bastırın. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı süt ve 2 rulo kaymağı ezip kabağın üzerine sürün. Kalan kabak püresini de kaymağın üzerine dökün. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Diğer taraftan süsleme için, bademleri kaynar suda 5-10 dakika tutup kabuklarını soyun. Tozşekeri bir tencereye alın ve ısıtın. Rengi dönmeye başladığı zaman ateşten alın ve içine bademleri atıp karıştırın. Bu şekilde karamelize olan bademleri yağlı kağıt üzerine çıkartın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pastanızı derin dondurucudan çıkarıp sıcak su dolu bir kaba oturtun. Kaptan çıkacak kıvama geldiğinde servis tabağına ters çevirip çıkartın. Bademleri tatlının üzerine batırıp, süsleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe