Sakızlı Muhallebi


Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 adet fındık büyüklüğünde damla sakızı parçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Üzeri için: Tarçın

Sakızlı Muhallebi Yapılışı

TENCEREYE un ve pirinç ununu koyup 1-2 dakika yağsız olarak kavurun. Sürekli karıştırarak üzerine sütü ekleyin. Tozşeker ve yumurta sarısını da ilave edin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Dövdüğünüz damla sakızını ve margarini ilave edip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kaselere boşaltıp soğutun. Tarçınla süsleyerek servis yapın

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe