Malzemeler
8 adet büyük boy portakal1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet çubuk vanilyanın özü
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı krema
Portakallı Sütlaç Yapılışı
Portakalların suyunu sıkın. Zencefili soyup, irice doğrayın. Tozşekeri tencereye alıp karamelize olana dek karıştırın. Üzerine portakal suyu, zencefil ve vanilya özü ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Karışımı süzgeçten geçirip, tencereye alın ve kaynatın. Pirinci ilave edip, 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kremayı yarı katılaşacak şekilde çırpın. Daha sonra sütlaca ilave edip karıştırın. Servis kuplarına pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın
Etiketler
Şerbetli Tatlılar ve Helvalar