Malzemeler
5 adet ince dövülmüş biftek1 çorba kaşığı hardal
5 dilim çemenli pastırma
5 dilim kaşar peyniri
2’şer adet domates ve sivri biber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pastırmalı Et Sarma Yapılışı
Etleri düz bir zemine serin ve üzerlerine ince bir tabaka hardal sürün. Üst üste birer dilim pastırma ve kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Etlerin açılmaması için kürdanla tutturun. Sıvıyağda hafif kızartın. Düdüklü tencereye 1 adet rendelenmiş domates ve etleri yerleştirin. Üzerlerine 1 adet halka kesilmiş domates ve sivri biberleri dizin. Suyu ilave ettikten sonra 15 dakika pişirin. Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Etiketler
Et Yemekleri