Laz Baklavası


Malzemeler

1 kg un
2 su bardağından bir parmak eksik süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Hamuru açmak için: 3 su bardağı mısır nişastası

Kreması için: 1 kg süt
1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı un

Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı süt
Yarım limonun suyu

Laz Baklavası Yapılışı

UN, süt, sıvıyağ ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker ve unu karıştırıp ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, tozşeker ve sütüiyice kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Merdane yardımıyla ve bol nişasta ile küçük yuvarlaklar açın. Hamuru ikişerli katlar olacak şekilde gruplara ayırın. İkişerli yuvarlakları orta büyüklükteki yuvarlak fırın tepsisi ebadında yeniden açın. Yağlanmış yuvarlak tepsiye açtığınız hamurun bir katını yayın. Üzerine, hazırladığınız soğuk kremayı yayın. Diğer yufkaları serin. Dilimleyip, tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, rengi dönene dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti gezdirin. 20 dakika dinlendirip servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe