Katmer


Malzemeler

6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Yarım kg tereyağı
1 çay bardağı tahin

Üzerine: 
Bal ve pekmez

Katmer Yapılışı

DERİN bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin. Tozşeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın. Tereyağını eritip tahinle mkarıştırın ve bu karışımı 3'e bölün. Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün. Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin. Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Bal ve pekmezle birlikte servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe