Ispanaklı Levrekli Çorba


Malzemeler

750 gram ıspanak
2 adet kereviz sapı
2 adet soğan
1 tutam muskat
2 su bardağı beyaz şarap
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet pırasanın beyaz kısmı
3 diş dövülmüş sarmısak
Bir tutam kekik
5-6 sap maydanoz
1 adet defne yaprağı
5 adet tane karabiber
8 su bardağı su
1 adet levrek ya da beyaz etli
bir balığın filetosu
(kılçık ve kafasını da alın)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı krema
6 adet kiraz domates
1 tutam karabiber, tuz

Ispanaklı Levrekli Çorba Yapılışı

TENCEREYE balığın kafa ve kılçıklarını koyun. Üzerine kereviz sapı, ince doğranmış soğan, muskat, şarap, limon suyu, ince kıyılmış pırasa, sarmısak, kekik, 5-6 sap maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, tuz ve 8 su bardağı suyu koyup orta ateşte 20 dakika pişirip süzün. Orta boy bir tencereye bu sudan 2 bardak koyup, 6 parçaya bölünmüş balık filetosunu üzerine ekleyin. 5-6 dakika pişirdikten sonra delikli bir kepçe ile balıkları tencereden çıkarıp kenara alın ve sıcak tutun. Mısır nişastasını yarım su bardağı soğuk suyla açıp, balığın piştiği suya ilave edin. 4-5 dakika pişirip ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Kalan 6 su bardağı balık suyunu bir tencereye alın. İrice kıyılmış ıspanağı ekleyin. 4-5 dakika pişirin ve el blenderi ile püre haline getirin. Üzerine mısır nişastalı suyu, balık filetolarını ve kremayı ekleyin. 2 dakika pişirip ocaktan alın. Karabiber serpin. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe