Havuç Turşusu

Malzemeler

2 kg havuç
8-10 diş sarmısak
7-8 sap kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı tuz
Salamura için: 750 gram üzüm sirkesi
Bir buçuk su bardağı havuç haşlama suyu
3 çorba kaşığı ince tuz

Havuç Turşusu Yapılışı

Suyu bir tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kaynamaya başladığında soyduğunuz havuçları içine atıp 8-10 dakika haşlayın. Ilındıktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesin. Havuçları kavanozlara yerleştirin. Aralarına kereviz yapraklarını ve sarmısakları yerleştirin. Havuçları haşladığınız sudan ihtiyacınıza göre ayırıp üzerine üzüm sirkesi ve tuz ekleyin. Hazırladığınız salamurayı turşunun üstünü geçecek şekilde kavanozlara dökün. Ağzını sıkıca kapatıp uygun bir yerde olgunlaşmaya bırakın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe