Malzemeler
1 litre sütBir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
Bir buçuk çorba kaşığı
pirinç nişastası
Bir buçuk çorba kaşığı
buğday nişastası
Fırın Sütlaç Yapılışı
SÜT ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Haşlanmış pirinci ilave edin. Pirinç ve buğday nişastasını ayrı ayrı az su ile açtıktan sonra süte ekleyin. 5 dakika kaynatın ve sütlacı güveç kaplarına paylaştırın. Kabuk bağlaması için 10 dakika dışarıda bekletin. Daha sonra fırın tepsisine su doldurun ve güveç kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Etiketler
Çikolatalı ve Meyveli Tatlılar